Syrlig blomkålssuppe

31 - 60 minutter
Spis denne suppe på de kølige sommeraftener. Den er frisk, men samtidig også en rar comfort food.

Det syrlige fra citronen og spicy fra hvidløget og chilien er en skøn kombination i denne cremede suppe, og kan muligvis ændre et par holdninger til grøntsagssuppe.
Ingredienser
2
personer
1 spsk
rapsolie
4 fed
hvidløg
0.5 tsk
chiliflager
1 stk
blomkål
1 stk
broccolistok
5 dl
vand
1 stk
bouillonterning
1 stk
øko citron
0.5 tsk
salt
0.5 tsk
friskkværnet peber
Fremgangsmåde
1
Skær broccolistokken i skiver, og gem broccolihovederne til en anden lækker ret. Riv bladene af blomkålet, og skær det ud i mellemstore buketter.
2
Skær hvidløg ud i små skiver, og steg dem med chiliflagerne i olie i en tykbundet gryde.
3
Herefter tilføjes blomkål, broccoli, vand og boullionterning. Lad det simre under låg i 15-20 minutter.
4
Når blomkål og broccoli er bløde i konsistensen, blendes det hele med en stavblender til en cremet masse. Alternativt kan det hele hældes op og blendes i en almindelig blender.
5
Tilføj revet citronskal, og saften presses også i suppen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
6
Hvis du synes at suppen er for tyk, da du tilføje mere vand eller havre-/soyamælk.
7
Spis evt. suppen med brød til, da suppen i sig selv er meget kalorielet.