Linsotto med stegte radiser

Grød
31 - 60 minutter
Et nyt tag på en klassisk risotto, hvor risene er erstattet med røde linser. Retten er dejlig sommerlig med de stegte radiser på toppen, og kan sagtens spises kold. 

Jeg har brugt en vegansk parmesanost til denne ret. Hvis du ikke kan få fat på det, kan du sagtens erstatte med revet vegansk ost eller lidt plantebaseret madlavningsfløde.
Ingredienser
2
personer
Linsotto
1 spsk
rapsolie
1 stk
rødløg
2 fed
hvidløg
200 gram
røde linser
6 dl
vand
1 stk
bouillonterning
1 spsk
æblecidereddike
0.5 stk
citron (saft og skal)
50 gram
vegansk parmesan-ost
0.5 tsk
salt
0.5 tsk
peber
Topping
6 stk
radiser
100 gram
cherrytomater
1 håndfuld
ærteskud
20 gram
vegansk parmesan-ost
1 spsk
olivenolie
Fremgangsmåde
1
Steg rødløg og hvidløg i lidt olie på mellemhøj varme. Når de er bløde, tilsættes de tørre linser. Lad dem stege lidt, og tilsæt en smule af vandet og bouillonterningen. Rør det godt rundt, så det ikke brænder på.
2
Tilsæt vand lidt efter lidt. Linserne suger vandet hurtigt, så rør jævnligt rundt.
3
Når alt vandet er tilføjet til linserne, skæres parmesanen i grove stykker og tilsættes. Den smelter og gør retten lækker og cremet. Tilsæt æblecidereddike og saft og skal fra citronen. Skru ned for blusset.
4
Halvér radiserne og steg dem på en pande i lidt olie eller smørbar og lidt salt. De skal have et par minutter på hver side.
5
Smag linsottoen til. Er linserne for hårde, kan du tilføje lidt mere bouillon og lade det simre lidt længere.
6
Anret med en portion linsotto, og pynt med stegte radiser og små skiver cherrytomater ovenpå. Top med ærteskud, ekstra parmesan og olivenolie.