Klassiske pandekager

Søde sager
31 - 60 minutter
Tynde, svampede pandekager, der kan fyldes og toppes med lige det, man har lyst til. En rigtig lækker søndags-morgenmad, men også værd at spise til eftermiddagskaffen.
Den hemmelige ingrediens i disse pandekager er øl. Det får pandekagerne til at få den helt rigtige konsistens. Men du kan også sagtens bruge danskvand i stedet.

Tip! Hvis du ønsker en glutenfri version, kan du erstatte hvedemel med havremel, og øl med danskvand eller en glutenfri pilsner. Du skal muligvis tilføje lidt mere væske til dejen, da havremel gør dejen tykkere.
Ingredienser
6
stk.
3 dl
hvedemel
1 tsk
vaniljesukker
4 spsk
sukker
1 tsk
kardemomme
1 tsk
salt
2 dl
lys øl (pilsner)
1 dl
plantedrik
1 dl
vand
1 spsk
citronsaft
3 tsk
plantesmør (til stegning)
Fremgangsmåde
1
Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, kardemomme og salt sammen i en stor skål.
2
Tilføj øl, plantedrik, vand og citronsaft i blandingen, og pisk det til en jævn masse. Dejen skal ikke være for tyk.
3
Tip! Tilføj evt. lidt citronskal til dejen for et friskt pift. Men husk at citronen skal være økologisk.
4
Varm en pande på højeste blus.
5
Når panden er varm tilføjes lidt plantesmør. Det burde smelte hurtigt.
6
Fyld et decilitermål med pandekagedej og vend det ud på den varme pande med den ene hånd. Med den anden hånd tager du panden op og laver cirkulere bevægelser, så dejen flyder ud på panden og danner en rund pandekage.
7
Bag hver side i 1-2 minutter. Hvis du er i tvivl om pandekagedejen er klar til at blive vendt, kan du holde øje med boblerne, som pandekagen danner. Når boblerne når ind til midten er den klar til at blive vendt.
8
Imens du laver alle pandekagerne, kan du holde de færdige lune på en bageplade i ovnen med sølvpapir dækket over. Lad ovnen være tændt på 50 grader.
9
Servér med dit yndlingsfyld og toppings! F.eks. med vegansk vaniljeis og syltetøj, banan og nøddecreme eller helt enkle med sukker og lidt plantesmør på toppen.