Fastelavnsboller med wienerdej

Bagværk
91 - 120 minutter
Disse fastelavnsboller er himmelske! Jeg solgte dem i min café, og de var altid udsolgt. Jeg må have solgt over 1000 af dem, så man kan godt sige at jeg er rutineret. Men det kan du også blive! For de er ikke særlig svære at lave, det kræver blot lidt tålmodighed og finese. Og det sjove er at du kan fylde dem med lige dét, du elsker.
Ingredienser
9
fastelavnsboller
Grunddej
25 gram
gær
250 gram
vand
50 gram
rørsukker
450 gram
hvedemel (tipo 00)
10 gram
salt
1 tsk
kardemomme (kan udelades)
85 gram
Smørbar Blok
Smør til foldning
200 gram
Smørbar Blok
Flødeskum
2.5 dl
piskbar soya flødeskum
2 spsk
kagecremepulver (Dr. Oetker)
4 tsk
marmelade (kan udelades)
Ekstra
9 tsk
marmelade
100 gram
mørk chokolade
100 gram
flormelis
Fremgangsmåde
1
Opløs gær i vand og tilsæt sukker, hvedemel (tipo 00) og salt. Ælt det sammen – gerne på røremaskine. Skær smørret ud i små tern og tilsæt det til dejen lidt ad gangen.

Ælt dejen smidig og sæt den til hævning på køl til næste dag.
2
Skær vegansk smør ud til en flad kvadrat på ca. 15x15 cm. Fold bagepapir omkring, og glat smørret ud med en kagerulle, så du får en flad, kvadratisk formet smør. 
3
Når smørret er blødt en smule op, rulles dejen ud i et kvadrat på et meldrysset bord. Lav en forhøjning på dejen, ved at rulle alle fire kanter ud i et tyndere lag. Placér den kvadratiske smør ovenpå, og fold siderne over smørret til en lille firkantet pakke. 
4
Nu har du ét lag smør inde i dejen, som skal blive til 27 lag. Det gøres ved at rulle dejen ud til et rektangel på ca. 30x40 cm. Fold dejen ind over sig selv i tre lag. Dette gentages tre gange.

Hvis dejen er ved at sprække, sættes dejen på køl i minimum 30 minutter, inden foldningen gentages. 
5
Efter dejen har været på køl i minimum 2 timer, rulles den ud til et kvadrat på et meldrysset bord. Skær små firkanter ud af dejen, og form dem som små konvolutter. Vend foldningen ned ad på bagepapir.
6
Lad dem hæve en time og pensl dem med plantemælk, -fløde eller lidt olie.
7
Bag dem på 250 grader, varmluft, i 2 minutter. Derefter bages de på 200 grader, almindelig ovn, i yderligere 20-25 minutter. Hold godt øje med dem.
8
Pisk flødeskum på høj hastighed. Når den er stiv tilsættes et par spiseskefulde kagecremepulver (fra Dr. Oetker). Pisk det sammen i 5-10 sekunder. Så holder du skummen stiv. Vend evt. lidt syltetøj eller smeltet chokolade i skummen for en anden smag.
9
Skær bollerne forsigtigt op efter de har kølet af. Smør den ene halvdel med marmelade og den anden med smeltet chokolade – eller hvad dit hjerte begærer... Kagecreme, hasselnøddecreme, marcipan eller det hele.
10
Saml dem med en masse flødeskum i midten, og drys med flormelis på toppen. Velbekomme!