Congee – asiatisk risgrød

Grød
31 - 60 minutter
Dette er ultimativ comfort food med masser af umami fra svampe, soyakød, soyasauce og sesamolie. Hvis du ikke er så vild med køderstatninger kan du sagtens erstatte det med endnu flere svampe. Jeg lover dig at du nok skal blive mæt uanset hvad.
Ingredienser
4
personer
Grød
200 gram
jasminris
12 dl
vand
3 stk
bouillonterning
Fyld
2 spsk
olivenolie
180 gram
Like Chicken Bites
2 stk
portobellosvampe
Ingefær-puré
2 fed
hvidløg
30 gram
frisk ingefær
3 spsk
sesamolie
Topping
4 spsk
peanuts
4 spsk
soyasauce
3 stk
forårsløg
1 håndfuld
koriander
Fremgangsmåde
1
Kog vand og opløs bouillonterningerne deri. Skyl risene grundigt. Hæld bouillonen i en gryde sammen med risene og kom det op i kog. Skru ned for blusset på middel varme, og lad det simre indtil alt væden er optaget.
2
Imens blendes frisk ingerfær, hvidløg og sesamolie til en fin puré. Brug enten en minihakker, foodprocessor eller stavblender hertil. Sæt puréen til side.
3
Skær portobello-svampene i tynde skiver. Steg plante-kylling (Like Chicken Bites) på en pande i olivenolie. Når det har taget farve tilsættes svampene. Det hele steges et par minutter indtil svampene er blevet møre.
4
Når risgrøden er ved at være færdig, tilsættes ingefær-puréen til grøden. Tilsæt evt. mere vand, hvis du ønsker grøden skal være lidt tyndere. Den må gerne være lidt suppe-agtig.
5
Tilsidst vendes svampe og plantekylling i risgrøden.
6
Anret grøden i skåle med soyasauce, hakkede peanuts, fintsnittet forårsløg og frisk koriander.