Æblegrød

Grød
0 - 30 minutter
Det her er en perfekt morgenmad, når æblerne begynder at falde i starten af efteråret. Men jeg kan spise den året rundt! Ligeså snart jeg vågner på en gråvejrsdag, er dét jeg har allermest lyst til en portion varm havregrød. 

Men den enkelte grød med havregryn, vand og en banan på toppen kan ind imellem blive lidt kedelig. Hvis du har tid (og her mener jeg kun 30 minutter) til at lave en portion grød, der vitterligt smager af æbletærte, kan jeg anbefale denne.
Ingredienser
2
personer
Grød
2 dl
havregryn
5 dl
soyadrik med vanilje
1 stk
æble
1 stk
øko citron
2 tsk
brun farin
2 tsk
kanel
0.25 tsk
muskatnød
0.25 gram
salt
Topping
1 stk
æble
2 spsk
hasselnøddesmør
2 spsk
valnødder
2 spsk
mandelsplitter
2 spsk
ahornsirup
Fremgangsmåde
1
Halvér det ene æble og placér på en bageplade med bagepapir. Bag det i ovnen ved 180 grader, varmluft, i 15-20 minutter. Det skal gerne begynde at karamelisere, og frugtkødet skal være blødt.
2
Imens det ene æble bager i ovnen, river du det andet fint, og hælder det i en kasserolle sammen med alle de andre ingredienser. Både skal og saft fra citronen skal i grøden.
3
Mix det sammen og kog grøden ind på middelhøj varme.
4
Rist valnødder og mandelsplitter på en varm, tør pande i et par minutter, indtil de begynder at tage farve.
5
Når grøden er kogt ind, hælder du den op i dine yndlingsskåle. På hver portion anretter du med et halvt bagt æble, hasselnøddesmør (eller en anden nøddesmør), ristede nødder og ahornsirup.