Om Elmely

Når du læser dette, er det måske fordi du spekulerer over hvem jeg er, eller hvorfor jeg har valgt at lave denne blog og opskriftssamling. Så tusind tak for din interesse!

Mit navn er Nanna Elmely, og jeg har det meste af mit liv været rigtig glad for madlavning, og med årene har det udviklet sig til en mere nørdet hobby, som siden 2019 har været min levevej. 

Jeg startede i foråret 2019 min egen café i hjertet af Aarhus efter 10 år i reklamebranchen, hvor jeg har arbejdet med grafisk design. Det er stadig én af mine store passioner, men havde længe en lille drøm om at åbne mit eget sted. Det førte til en masse erfaring indenfor restaurationsbranchen, hvor jeg i løbet af et år med hårdt arbejde i et lille industrikøkken fandt ud af at det ikke var fyldestgørende for min passion. Det kan virke meget forkælet at sige, at det ikke var nok for mig, men på samme måde er jeg enormt glad for at have fået denne erfaring, og tilmed har jeg mødt en masse spændende mennesker.


Et simpelt, plantebaseret liv

Jeg har spist vegetarisk siden 2014, og den dag i dag spiser jeg helt plantebaseret. Da jeg altid har været glad for mad, og har et tidligere kærlighedsforhold til ost og blødkogte æg, men ikke spiser det længere, har jeg fundet andre måder at få smag og umami ind i min kost. 
Vegansk mad bliver mere og mere udbredt, og der findes mange fantastiske opskrifter, men samtidig synes jeg stadig der mangler opskrifter med masser af smag og som kan tilfredsstille de fleste. 

Med Elmely Planteliv vil jeg skabe en overskuelig opskriftssamling med de retter, jeg holder allermest af. God mad er lig med livskvalitet for mig, og jeg ved at mange synes de skal gå på kompromis ved at spise plantebaseret. Der er heldigvis rigtig mange fantastiske produkter, man kan købe i supermarkederne, og dem bruger jeg flittigt. Efter at have skiftet til en plantebaseret kost, har det tvunget mig ud i at vide hvordan jeg får alle smagsnuancerne ind i en ret – og det har resulteret i at jeg aldrig har lavet bedre mad. Den mad vil jeg gerne dele med jer.

Når de fleste tænker på en vegansk kost er det umiddelbare sikkert gulerødder, hummus og ærter. Og det spiser jeg også med glæde! Men en almindelig dag for mig kan f.eks. bestå af en bolle med smør, en cappuccino, en rest lasagne, en chokolade-cookie, risotto og cheerios med vaniljemælk inden sengetid. Det lyder umiddelbart ikke plantebaseret, men mad er, hvad man gør det til.

Find evt. flere oplysninger om mig og en plantebaseret livsstil på bloggen.

Rigtig god fornøjelse med opskrifterne! Del gerne dine kreationer med mig på Instagram og Facebook med hashtagget #elmelyplanteliv.

Følg mig her